perjantai 1. huhtikuuta 2011

Paita


Rusettipaituli


Miksi lapset yskivät viikko tolkulla yöt läpeensä? 


Ehkä siksi, että oppisivat oma-aloitteisen aamupalan laiton äidin tuijottaessa mitään näkemättömin silmin aamun sanomalehteä.


Out of topic: 
Meillä alkaa vihertää muuallakin kuin rairuohokipoissa. Ostin pesupähkinöitä ensimmäistä kertaa.


Jos jota kuta nämä pesupähkinät kiinnostavat, niin erittäin hyvää ja palvelutyönsä osaavaa myyjää lainaten: Kutakin noin 7 kg normaalisti likaista koneellista varten sujautetaan 4 - 7 pähkinää pussukkaan ja pussukka pyykin joukkoon. Puhdistava aine on saponiini ja sitä löytyy pähkinän sisäpuolen pinnalta. Tämän vuoksi pähkinä tulee vähintäänkin halkaista. Myös kuoren palaset kannattaa hyödyntää.


Pähkinän kanssa ei tarvita pehmentäviä huuhteluaineita, koska saponiini pehmentää pyykin. Pähkinällä pesu ei jätä pyykkiin tuoksua. Tuoksusta pitävät tiputtavat huuhtelulokeroon pari tippaa vaikkapa laventeliöljyä. Joskus silloin tällöin voi valkopyykin tehovalkaista jollakin valkaisevalla aineella, joita niitäkin on luontoystävällisiä olemassa.


Pähkinöiden lisäksi shoppasin mung papuja. Nam! Siinä on taas lapsille ihmeteltävää, kun niitä kasvatellaan.3 kommenttia:

 1. Pallero on ihanan oma-aloitteinen! Te tarvitsette kunnon yskänlääkettä...
  Entäs jos on allerginen pähkinöille?
  T. Jutta

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, että pääsit kommentoimaan. Tervetuloa vaan ja blogiasi vielä odottelen ;O)

  Kurkkasin, mitä netti sanoo pesupähkinöistä ja allergiasta. Pähkinälle allergisethan ovat usein hyvin vakavasti allergisia.

  Pesuun näitä suositteli mm. allergiakauppa. Sieltä löytyi tämäkin vinkki: "

  Jos pesupähkinöiden kuoria keitetään vedessä, tuloksena on bakteerien kasvua ehkäisevä liuos, joka soveltuu hyvin kodin yleispuhdistusaineeksi. Erityisesti allergioista tai neurodermatiitista kärsivät henkilöt, jotka eivät siedä tavallisten pesuaineiden kemikaaleja, löytävät pesupähkinöistä todella suositeltavan vaihtoehdon."

  VastaaPoista
 3. Eli asiantuntija en ole, mutta IHOallergiasta kärsiville sopii. Syötäville pähkinöille allergisista en tiedä. Uskon, että ovat läksyntä oppineet eivätkä turhia riskejä ota.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja jätit kommentin <3