perjantai 13. huhtikuuta 2012

Myyntikate ja tilin kate - kohtaavatko ne


Turussa on siellä täällä pikkuisia ja vähän isompia puoteja, joiden valikoimat tekisi mieli siirtää ilman sen kummempia karsintoja suoraan omaan kotiin. Yksi tällainen on Leenaelina.

Nuo Polkajamin kortit muuttuvat meillä sisustustaulujen kokonaisuudeksi. Ja kai ne pyyhkeetkin on pakko käydä kietaisemassa kotiinsa. Onneksi ei taida löytyä keittiön kappana. Menisi ehkä jo överiksi.



Leenaelinasta sain loistavan ratkaisun erilaisissa pussukoissa pyörivien lankojeni piilottamiseen näyttävästi: "Jos jotain ei saa piiloon, sitä kannattaa korostaa." Pilbipömpeleihin ja kansi kiinni - siivottu on!


Yrittäjäkurssia on myös istuttu. Siellähän kehotettiin juttelemaan kokeneempien yrittäjien kanssa. Kilttinä tyttönä sain tällaisen kyselytuokion järjestymään erään yrittäjän kanssa ja sainkin hyvää yleistä tietoa alasta ja yrittämisen kustannuksista (ostot, työntekijöiden palkat, tilitoimisto, lehtimainonta, vuokrat, pääoman kustannukset jne jne).

Nyt en enää niin kauhiasti ihmettele, mikseivät kaikki kivat puodit sijaitse kävelykadulla. Kyllä siinä jokusen tuotteen saisi myydä, että tuhansien eurojen kuukausivuoksia tiloista makselisi.

Kurssilla on kahlattu myös hinnoittelua, erilaisia katelaskuja, liikevaihtoa erilaisine yleisimpine tunnuslukuineen ja budjetointia. Minun pankkitilini kate puolestaan uhkaa huveta näiden turkulaisten yrittäjien liikkeiden ihanaan tarjontaan. Miten se nyt menikään: ostokertojen määrä * ostoksen keskihinta...


Omia kustannuksia pitäisi tasoittaa luovuus ja ahkera käsitöiden teko - pikkuiselle lippistä tässä


Mutta ne harjoituskappaleet


niin, ne lukuisat harjoituskappaleet. Purkuun mokomat kökötykset.


Mutta tästä t-paidasta tykkäsin, lisäsin tuohon, olikos tämä nyt petronella-nimistä, Jättirätin oranssia trikoota hihoihin ja vaaleaa sinistä resoreiksi. Tämä yhdistelmä on kiva ja raikas. Ja saa taas leikkiä luovuudellaan.

Luovuudesta puheen ollen - meinasin jo unohtaa: Olettekos te kuulleet paikasta nimeltä Creve. Se on mitä erilaisimpien luovien yrittäjien liikeideoiden tuki- ja kehittämiskeskus. Sieltä saa tietoa vaikka osuuskuntayrittämisestä tai apurahoista. Siellä saa testata liikeideaansa. Jos sinussa havaitaan potentiaalia, erinäisten karsintojen jälkeen voit kuulua Creven asiakkaisiin.

Niitä ovat mm. minua innostava Plastic tribe. Valmistavat silikonikoruja. Ne on sit kivoi.

Toinen ihan vain henkilökohtaisesti innostava on vaikkapa Saana ja Olli. Saanan ja Ollin ansiosta kenenkään ulkoturkulaisen ei tarvitse enää surra - pään voi joka ilta painaa Aurajoki-tyynyyn. Ja ekologisempaa saa hakea - tuotteet valmistetaan hampusta. Sillä lailla!

Leenaelina, Saana ja Olli, Viivi ja Viktor, Peppipaavo, Antonnina, Juulia ja Joonatan... On kyl nimimuisti koetuksella.

3 kommenttia:

  1. En ymmärtänyt edes kysymystä.... xD

    VastaaPoista
  2. Postaus ei tainnut aiemmin näkyä kokonaan...... :D

    VastaaPoista
  3. Joo, anteeksi Taru, painoin vahingossa julkaisua ennen aikojaan! Kävin jo kylässä Möökösessä ihailemassa aikaansaannoksiasi.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit ja jätit kommentin <3