torstai 8. syyskuuta 2011

Kiloresorista kivaa


Peurakankaasta ommeltu tunika on saanut paljon kehuja ja kyselyjä, mistä mekkoa voisi ostaa. Taisin mainita Sampsukan, toivottavasti ei mennyt ihan metsään. 


Oranssikeltaisen raitatrikoon ompeluun innosti kokeilemani Myllymuksujen kiloresoripaketti. Mielestäni mukana oli myös valkoinen resori... 


Raitatrikoon osalta suunnitelmana oli jo keväällä ommella kesämekkoset ja kestovaipat samasta kankaasta, jolloin kestovaippa toimisi samalla kuin kesäshortsit. Ompelinkin niitä ja postailtu on. 


Kestot jäivät kuitenkin kokonaan käytöstä vessaharjoittelun onnistuessa kesällä hienosti. 


Laitoin kestot kirpparille täyden palvelun myyntiin eli minun lomaillessa siellä hinnoiteltiin ja ripusteltiin ja myytiin. Elokuussa hain pois myymättä jääneet. Huomasin kestojen menneen hyvin kaupaksi ja kyselin myyntihintaa. Eivät enää muistaneet. Ei nähtävästi ollut ainakaan kovin korkea...


Ruskea velourin näköinen tekokuitu on Jättirätistä 6 e metri. Harvemmin pestäviin pipoihin yms. se passaa mielestäni hyvin.Ruskean pipon vuoriksi nappasin pipolaatikosta keväällä ompelemani peurapipon. Tein piposta näin lämpimämmän version lisäämällä tuon kerroksen velouria.Luulin jo tämän vuoden aikataulujen asettuneen kohdilleen. Lasten kouluja, harrastuksia ja kotielämää sopivasti. Miehen yrittäjyys ja yhdistysaktiivin velvoitteita kohtuullisesti. Ompelua päikkärien tahi lastenohjelmien aikaan. Kivaa.

Nyt ajasta ompelun kanssa kilpailee yllättäen asia, jota en voi  enää sivuuttaa: selkäni. Odotan fysioterapeutin jumppaohjelmaa ja katsotaan nyt sitten, miten tämä lähtee sujumaan. 
Lisään tähän postaukseen vielä yhden korjausompelun.


Olen toista vuotta sitten ommellut Ikasyrin velourista ja kuviotrikoista hupparin pikkupallerolle. Hupparin kiinnitykseen käytin KAM neppejä. Huolimatta tukikankaasta neppien nykiminen repi kankaan nepin vierestä.


Vihdoin sain aikaiseksi vaihtaa kiinnitystä.Löysin johonkin tarkoitukseen varaamani vetoketjun laatikosta ja ompelin sen takkiin ihan silleesti vaan kun sen sain paikoilleen. Olennaista on, että huppari tulisi nyt vielä käyttöön.

Huppareita on toinenkin, KAM-nepeillä sekin. Olisiko mennyt niin, että ompelin ensin aivan liian ison ja silloiseen tarpeeseen vielä tämän toisen pienemmän. 

Isompaa hupparia ei ole käytetty vieläkään, joten kangaskin vielä ihan ok.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit ja jätit kommentin <3