lauantai 6. elokuuta 2011

Virkattu matto ja matonkuteiden teko


Olen säästänyt kauan suloista puuvillasatiinista pussilakanaa. Mitä siitä tekisi - kenties Ruususen mekon pikku pallerolle?


Lisäksi harmitti valtava kasa kirpparilla myymättä jääneitä vaatteita. Oikeastaan ainoat myydyt olivat TSI-kestoni ja ompelemani Ikasyrin ja Sampsukan kuviotrikoovaatteet. Mitä tehdä tällä kaikella turhalla tekstiilillä? Roskiinko?


Kokeilin sitten matonkuteiden tekoa ja jäin koukkuun samoin tein.

 Pussilakana repeytyi nätisti ilman saksiakin ja virkkaaminen oli oikein kiitollista. Tulos on muotopuoli, koska mitään ohjetta en tässä kokeilukappaleessa noudattanut. Isosisko nappasi maton kuitenkin välittömästi omalle lattialleen.

Mitenköhän tuo vaatteiden leikkuu matonkuteiksi... Langansuuntaan vai poikittain? Saumojen yli vai sisällä? Vinkkejä saa heittää. Ja ohjeita myös. 

Nyt alan keittää puolukkavaahdon ohjeella (www.nettiET.fi) punaherukoista välipalaa. Meillä on pihalla yksi pensas ja siitä riittää sopivasti piirakoihin ja jälkkäreihin.

Lopuksi: Joku voisi sen verran heilauttaa taikasauvaa, että lasten riitely loppuisi. Miten se voikin olla niin raskasta!

1 kommentti:

  1. Kiva matto, joskus vaan testitekeleet menee hyvin kaupaksi lapsille vaikka itse oisi ihan purkamismielessä :) Hienohan tuo on ilman ohjetta tehdyksi!

    Me taidettiin aikanaan vaan leikkoa saumojenkin yli matonkuteita tehdessä...? Muistelisin.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit ja jätit kommentin <3