perjantai 6. joulukuuta 2013

Jouluverhot omista kangaskätköistä





Tänään halusin vaihtaa Ikean vihreämustavalkoiset arkiverhot jouluisempiin. 

Haastetta kankaan valinnalle toi maalausinnostukseni hedelmänä, tai pitäisikö sanoa versona, vihreäksi maalaamani keittiön seinä - joulunpunaista voisi helposti tulla liikaa vastaväristä seinää vasten.


Kangashamsteri kun olen, päätin ennen ostoksille lähtöä kaivella ensin omat kätköni. Olin aidosti ilahtunut löytäessäni piiloistani Vallilan pöytäliinan, kaimani suunnitteleman vieläpä. Hei paljonko ihmisellä on kankaita, jos ei edes muista niitä kaikkia?

Joka tapauksessa, katsoin kankaan sävyjen sopivan passelisti vihreyteen ja tuovan mukavasti myös punaista. Pöytäliinaa sattui olemaan juuri sopivasti leikeltäväksi pitkulaiseen ikkunaan kapaksi.



Avoimessa keittiö-olohuone -ratkaisussa pitää säilytyksen toimia, muutoin homma karkaa käsistä, hyllyistä nyt puhumattakaan.


En jaksa tehdä asioista liian monimutkaisia - langat laatikoihin mars!


Valoja virittelin heti kuun vaihteessa. Onneksi ne ovat IP44-hyväksyttyjä ja ulkokäyttöön sopivia, rannikon vesisateessa sähkövalojen virittäminen voisi olla kohtalokasta. I'm dreaming of a white Christmas...


En todellakaan ole mikään pesänrakentaja ja tunnelman luoja. Lyhdytkin meillä seisovat rivissä. 


Rusinoita ja pähkinöitä - rivissä ja purkeissa


Pesuainetölkki?

No intoilen täällä joulusiivouksen hitaasta edistymisestä ja halusin näyttää näitä Ikean hauskoja pyykkäysaiheisia tarroja. Hyödynsin niitä heti kaatamalla pesuaineet rumasta pahvipöntöstä myöskin Ikeasta löytyvään isoon kannalliseen lasipurkkiin ja tarrat kylkeen. Meillä lapset ovat jo niin isoja että näin voin pesuaineita jo esillä pitää. Sen sijaan oma äitini täytyy pitää kurissa, ettei lettuihin tupsahda uutta aromia. Niin kuin sekin kerta, kun äitini suojasi lapseni auringolta itsestään ruskettavalla voiteella. Aika pilkullisia veijareita. Tai se kun harjasi hampaat kosteusvoiteella. Olin vielä evästänyt, että harjaa vaan reippaasti vastalauseista huolimatta. Voi lapsukaisia, mahtoi olla makuelämys.

Mutta oikeasti, etenkin eron jälkeen äidin apu on ollut korvaamatonta - Kiitos!

Tällaisia pieniä jouluisia fiksauksia tällä kertaa. Nyt istahdan katsomaan Suomen itsenäisyyspäivän ohjelmatarjontaa lämpimän glögin ja virkkuun kera. Hyvää Itsenäisyyspäivää Sinullekin lukija.









2 kommenttia:

  1. Ihanan lämmin kotifiilis! Meillä mies on kuunostautunut noissa väärissä sörsseleissä. Lattianpesuainetta villahousuihin jne.. :D

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla! Hankintalistalla on sellaiset edulliset lukulasit - eiköhän niillä osu sörsselit kohdilleen ;)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit ja jätit kommentin <3