sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Pääsiäisliina


Eilisen Earth Hour -valojensammutustempauksen hengessä postataan mummille virkattu pääsiäisliina kynttilänvalossa kuvattuna. Mummia lahjotaan liinalla, koska olen saanut häneltä tuikitärkeää lastenhoitoapua - kiitos!

Virkatessa on ollut hyvä mietiskellä enemmänkin tätä yrittäjyyttäni, joka minulla on edennyt jo y-tunnuksen ja .fi-verkkotunnuksen varaamiseen asti. Lähtökohtaisen liikeidean puitteissa on pieniä manöövereitäkin jo tehty. Mutta tuntuipa siltä, että jotakin koulutusta ja tukea ajatusten kokoamisessa tässä vaiheessa vielä kaipasin.

Onneksi työkkäri (tai oikeammin Työ- ja elinkeinovirasto, kuten termi nykyään kuuluu,) järjestää kaikennäköisiä koulutuksia. Itse iskin silmäni "ilmaiseen työvoimapoliittiseen koulutuseen kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille tai yrittäjyyden alkutaipaleella jo oleville".

Meitä yrittäjyydestä noin ylipäätään kiinnostuneita olikin ilmoittautunut mukaan kokonainen auditoriollinen. Alat vaihtelivat rakennusalasta erilaisiin palveluihin, it-alaan ja vaikka mihinkä muuhun.

Ja mistä aiheesta paasattiin esimerkin omaisesti: No pipokaupasta! Mistä himskatista tuo pipokauppa nyt pomppaa esiin joka kulman takaa. Ei sillä että se koira älähtää...

No kahden luentoillan viisaudella olen nyt palannut lähtöruutuun. On rukattava liikeidea uusiksi ja oikein tosissaan. Hyvin tärkeä kysymys on: MIKSI joku ostaisi jotakin minulta, eikä joltakin toiselta samaan tarpeeseen jotakin tuottavalta? Ja ilman sen kummempia kannattavuuslaskelmia on käynyt melko selväksi, että jotain kannattaa ostaa tai myydä. Mutta mitä jotain?
Mitä?!?

Sitä pohdiskellessa lähden takkikangas kainalossa tapaamaan möökösen blogin pitäjää. Minä näes voitin arpajaisissa - jippiii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit ja jätit kommentin <3