maanantai 6. elokuuta 2012

Liivihame Black denim... eiku yellow college


Black Denim -liivihame Ottobre 4/2012 muokkaantui meillä keltaiseksi collegemekoksi.


Syksy siintelee jo ompeluissa, kun alle ommellaan pintaa myötäilevää pitkää hihaa ja lahjetta.


Ja päälle kaavojen vielä  vähän isoa 110 cm liivihametta. 

Ompelu on nyt välillä hakuammuntaa, kun tyttö ei ole kotosalla ja vihkoon kirjattujen mittojen mukaan mennään. Jonkin aikaa piti lukuja vertailla, kun neljä täyttävän tytön kaavat lukivat koon 92 käyrillä. Pituutta piti tietysti ottaa oman pituuden käyriltä. Ja taisi tuossa paidan tai liivarin kaavassa olla vielä painetut kokonumerotkin lipsahtaneet lehteen väärille käyrille.

Edellisen postauksen takkiakin sovitettiin ja tyttö ihastui ikihyviksi. Mukava, että muutkin värit käyvät kuin vaaleanpunainen. 


5 kommenttia:

 1. Mittailin meidän pian 6v esikoisen mittoja Ottobren mittoihin ja sen mukaan leveys olisi 86, vaikka pituudessa mennään 116. Ei ihme, ettei vaatteet ole ihan pojan kokoisia.Uusimmassa ob:ssa olikin kapealla mitoituksella ainakin huppari ja housut ja heti oli parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo vihreä paita on tosiaan leveydeltään 92 cm eikä kangas juurikaan jousta. Ja aika yllättävää että 110 cm liivihame on vain ihan hiukan liian leviä, sentti pois etu- ja takakpl, niin henkselitkin istuvat olkapäillä.

   Poista
 2. Ihana mekko! Täytyykin tsekata tuo kaava. Liivihameille on aina käyttöä. ;)

  VastaaPoista
 3. tykkään värista :) pirtsakka, kaava on myös itsellä jonossa, kangas on vielä valitsematta mutta kiitos ideasta, voihan sen tehdä muustakin kuin farkusta..

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja jätit kommentin <3