keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Katariina


Mekkotehtaan Katariina turkoosista froteesta koossa 98/104 cm


Pääntie

Mainostiko joku tätä ommellusta helpoksi? Minulla oli joitakin ongelmia mm. kuminauhakujien kauniin päättelyn sekä etumuksen kuminauhakujien ompelun kanssa.


 Käytin tähän runsaan kolmen metrin trikoo- ja resoripinkkaan 22 euroa langat ja gumminauhat mukaan lukien (Jättirätti) Pesun jälkeen kankaat olivat aivan ennallaan. (alhaalta lukien sininen ja ruskea trikoo, sininen resori, sinapinkeltainen trikoo, turkoosi resori)

Tämä pinkka oli palkintona kevään kirppiskierroksesta. Kyllä se on työlästä. Mutta toisaalta, mistä hommasta saisi verottomana käteen saturaisen tai pari?


Nappien ompelu on kuin listojen kiinnitys maalauksen jälkeen - jos ei sitä heti hoida niin se on sitten tervanjuontia. Mutta nyt on ommeltu. 

Ja leikattuna on saman mallin takki Majapuun autokorjaamosta. Se ommellaankin kieli keskellä suuta. Napit korvaan nepeillä, pallero selviää niiden kanssa paremmin.

Aion ommella valko-vihreä-kelta-mustan takin kamuksi tuulipuvun kankaasta ulkoiluhousut. Ja nyt on tarjolla elämää suurempi ongelma: minkä väriset housut? 

Värit voisivat viitata siihen, että asu tulee pojalle. Näin ei ole. Asu tulee tytölle - neidille, jota tituleerataan tällä hetkellä Prinsessa Pepiksi. (Joo - riskillä mennään) Äitihän ostaisi kaikki vaatteet linjalla harmaa, musta, valkoinen, vihreä, keltainen. Tytöt eivät pue ylleen muuta kuin pinkkiä, vaaleanpunaista, roosaa, fuksiaa ynnä muita sateenkaaren värejä. Mutta kun äiti tahtoo lapselleen autokorjaamotakin musta-valko-kelta-vihreänä niin se sitten tehdään. 

Mutta ne tuulihousut - väri?

Harmaa?

Ja kukkahattutädin yksi intoilunkohde postataan myös:


Minun ihana ruusuköynnös flammentanz kukkii jälleen - jos minä saan tämän pysymään hengissä, niin kuka tahansa saa. Suosittelen!

4 kommenttia:

 1. Ihanasti sopii tuo frotee tuohon katariinaan, minunkin tekisi mieleni kokeilla :) Muuten, minä varsinainen viherpeukalo sain Flemmentanzin hengiltä muutaman vuoden se jaksoi kasvaa ikinä ei tehnyt ainoatakaan kukkaa kunnes se vihdoin luovutti:(

  VastaaPoista
 2. Kiva mekko ja autokorjaamotakista tulee varmasti ihana! Minusta keltaiset housut olisi aika kivat, tuo piristystä mukavasti ku takissa ei kuitenkaan keltaista ole kauheen paljon.

  VastaaPoista
 3. Oj voi Katja - näinkö kävi flammentanzille? No, sokea kana on löytänyt jyvän tässä tapauksessa.

  Ja HeiDu - Jättirätissä olisi ollut juuri sopivan väristä keltaista tuulipukukangasta ja se oli näpeissä moneen otteeseen... Katsotaan katsotaan...

  VastaaPoista
 4. Hmm, jäin miettimään noita Katariinan kuminauhakujia. Oletkohan tehnyt nuo hihansuun kujat "liian pitkälle"?, kun siinä on se hihan kainalon alunen, sellainen pieni viisto kohta? Jätithän sen pois siitä kuminauhakujasta? Mun täytyy varmaan ottaa kuvia seuraavan mekon teosta, jotta osaan selvittää tän oikein :D

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja jätit kommentin <3