sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Pikku tilkuista pikkuhousuja


Nyt on kivoja kankaita. Toistaiseksi kerätään rohkeutta kajota niihin saksilla.

Helmikuu on muutoin taukoa kangasostoista ja tätä päätöstä olen kuuluttanut julkisesti lupautumalla mukaan lukuisten muidenkin OE-ryhmäläisten tavoin Kajan "käytä mitä kotoa löytyy" -haasteeseen.

Kotoa löytyykin ihan käsittämätön määrä erilaisia "tätä ei voi heittää pois kun tätä voi käyttää johonkin" tilkkuja.

Ensimmäinen kohtuu hyvän kokoinen palanen muuttui palleron aluspaidan etumukseksi (Ottobre 4/2004).



Aluspaidan takakangas on isosiskon vanhoista Exitin leggareista, hurjan hyvälaatuista, täysin nypytöntä ja pehmeää trikoota.

Pitääkö noita kanttauksia vähän valottaa?

No ne ovat sitä Jättirätin resoria, joka sormituntumalla jo havaittiin lörpäksi mutta värinsä puolestä pääsi testiin. Lörppää mikä lörppää.



Ja jokunen kämmenen kokoinen kankaanpalanen ommeltiin pikkuhousuiksi (Ottobre 4/2004). Kaava sopii meille sellaisenaan.

Onko muuten "Käytä mitä kotoa löytyy" -haasteen vaikutus ihan toivottu, jos tilkkuja yhdistellessä innostuukin: "Hei, näähän on hauska yhdistelmä, pitääkin maaliskuussa ostaa tätä lisää!"

Näitä pikkuvaatteita tehdessä olen huomannut, että Berninan saumurin tikin leveys jää aika leveäksi. Jonain virkeänä ja tarkkaavaisena päivänä pitää harjoitella tikkiä kolmella langalla. Lisäksi Bernina ei tykkää paksuista ommeltavista, kolme kerrosta farkkua ei käy laatuun.

Jag deltagar Kaja's utmaning att använda det som jag har hemma - "man tager vad man haver" vet ni. Jag har många bitar av tyg som är större än min hand men mindre än skjortans fördel. Jag sydde underkläder och dom där bitar passade utmärkt. Jag hade otur med resorens kvalitet. Det är synd, för att dess färg är jättevacker, tycker jag.

3 kommenttia:

  1. Ihana tuo ensimmäinen kangas. Miten en ookaan tuohon aiemmin törmännyt.

    VastaaPoista
  2. ihania :)
    mä muuten voisin osallistua haasteeseen, mut yksväriset on kohta niin loppu että ei tiedä mihin kuvio kankaita yhdistäis :D

    VastaaPoista

Kiva kun kävit ja jätit kommentin <3