maanantai 20. helmikuuta 2012

Napinlävet ompelukoneella


Näkyykö tästä kankaasta, että se on peräisin 90-luvun collegepaidasta? Paitaa pestiin ja pidettiin, pestiin ja pidettiin. Ja kangas sen kuin parani. Jossain vaiheessa american high school -tyylinen koripallon kuvalla ehostettu tyyli alkoi maistua vaahterasiirapilta. Kiertoon - mars!


Kangas ei ilman kikkailuja riittänyt 98 senttiseen slouchy cardi -malliin. Takana on jatkokappale ja hihoissa levennyspalat myöskin kierrätyskankaasta.Pikainen sovituskuva

Nyt naurattaa napinläpikammoni! Napinläpijalka paikoilleen ja sen merkkiviiva kohdakkain kankaaseen piirretyn aloitusmerkin kanssa. Väännettiin toisesta nappulasta piston pituus napinlävelle. Toisesta väännettiin napinläven kohtaan 1, joka tässä koneessa on ensimmäinen lyhyt pääty. Kohta 2 toinen pitkä sivu kohta 3 toinen lyhyt pääty ja kohta 4 toinen pitkä sivu.

Napin ompelujalankin omistan. Sitä en nyt kokeillut, koska ompelen nappeja käsin pitäessäni seuraa kuumepotilaalle. Napin ompelujalka on läpinäkyvää muovia ja luulinkin sitä ensi alkuun aplikointijalaksi. Kyllä ihmettelin, että miten tämä aplikointi onkin niin tahmeaa. Jalka se vain teki työtään ja luuli pitelevänsä nappia paikoillaan.

2 kommenttia:

  1. Mun on kyllä pakko kanssa kokeilla tuota Slouchy Cardia, on se vaan niin kivan näköinen! Toivottavasti selätän samalla oman napinläpikammoni (tai lähinnä laiskuuteni uuden opetteluun). Itse menin muuten sen nappipaininjalan kanssa samaan lankaan - ihmekös kun ei applikointi meinannut alkuun sujua..! ;)

    VastaaPoista
  2. Mie mielummin teen napinläpiä kuin laitan kiinni vetoketjun. Hyvä kone, niin napinläpi on todella helppo tehdä. Samoin napit hurautan koneella kiinni. Pysyy paremmin kuin käsin näpertäen.

    Tästä takista tuli hyvännäköinen. Pitäisi tuota kaava itsekin kokeilla omalle tytsylle.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit ja jätit kommentin <3