torstai 15. joulukuuta 2011

Tonttulakki ja Virkku trikookauluspaita punaisissaan


Ottobren (1/2009)Virkku trikookauluspaita 
Punainen college EK
musta tähtikangas kierrätetty

Tonttulakki SKL 12/2009


Kuka huomaa, mistä kohtaa aplikoinnin taakse ei ollutkaan yltänyt kuitukangasta?


Kauluksen alavara sekä kanttauksen ja alavaran kohtaaminen onnistui ihan siististi muttei virheettä.
Tämä asu on raksakamun tonttupukuna koulun joulujuhlassa. En halunnut tehdä pelkästään rooliasuksi käyvää tonttupukua, koska rooleikkivaatelaatikko ja rekvisiittakorit ovat aivan täynnä. Sieltä löytyy mm. palomies, merirosvo, peikkotyttö, Ruusunen, flamengotar, suomifani, velho... Mitäs vielä... Leppäkerttuasu on lainassa ja turtles sekä pupu taitavat olla myyty.

Rekvisiittakorissa on vanhat retroaurinkolasit, rikkinäinen kamera, lääkäritamineita, työkaluja, käsilaukkuja, hattuja, vatsatanssihuiveja ja sen sellaista.

Huolimatta tästä asuvarastosta tai ehkä siitä johtuen olen tullut siihen tulokseen, että lasten rooleikkivaatteet ovat käsittämättömän huonolaatuisia yleisesti ottaen. Kankaat repeävät melkein käsiin. Ja silti hintaa on melkoisesti. Ai jai, kyllä sillä saralla olisi markkinarakoa ompelevalle.

Joka tapauksessa, koulun juhlaa aiemmin pidettyyn musiikkikoulun juhlaan kikkailin rooliasujen ja käyttövaatteiden välimaastossa. Isosisko puettiin Kappahlin Minni Hiiri paitaan, mustiin leggareihin ja säärystimiin sekä valtavaan mustaan glitterirusettipantaan. Pikku pallero myötäili puna-valkoisessa sydänmekossaan ja omassa rusettipannassaan. Raksakamulle löytyi leluliikkeestä krotiilimyssy ja häntä (ei huonot). Henkkamaukka täydensi vihreillä farkuilla ja dinopaidalla krokotiililookkia.

Itse juhlissa oli mukavia ideoita eläinrooliasuiksi. Olin aivan unohtanut keijunsiivet. Sellaiset roikkuvat itse asiassa meilläkin. Yhden keiju-perhosen pantaan oli teipattu taipuvat mehupillit tuntusarviksi. Uskottavan näköinen.

Valkoisen velourhupparin ja leggareiden kanssa pantaan harsitut vanukorvat, vähän kajaalilla nenua ja viikseä ja pupu on valmis pomppimaan. Karvareuhka päähän ja mustakuonoinen nallekarhuhan se siinä.

Ja jokusen kerran meiltä on lähdetty "unikekona" pyjamassa, paplarit päässä ja nalle kainalossa äidin unohdettua naamiaiset. Toinen hyvä hätäapuasu on leipuri: huivi ja essu päälle, kaulin kainaloon ja menoksi.

Mitäs ideoita teillä?

Jag skrev om rolkläder som barn tycker att leka med. De flesta är utroligt dålig kvalitet, tycker jag. Det är därför jag försöker att hitta någon version själv. Den här röda tröjän blir tomtedräkt till min son. Jag skulle vilja hinna sy trosor också. Vi ska se vad det blir.

2 kommenttia:

  1. Hieno! Kaveri tilas just muksulleen ton tyylistä puseroa, joten onpas kiva ku nyt tiedän mist lehdestä kaavan piirrän :)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit ja jätit kommentin <3