keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Suoraa ja sik sakkia - Lätt som än plätt!


Askartelutarvikenyyttärien hengessä, viisi naista, neljä pikkuista ja yksi koira, kerrankin ajoissa nauttien joulun askarteluista ennen muita joulukiireitä. Tuloksena jokunen joulukortti, useita pakettikortteja ja tilkkutyön aihio sekä paljon hyvää mieltä.

Kiitos ja anteeksi emännälle!

Säntäsin ovesta pallero vanavedessä, hain ehkä turhankin omatoimisesti ompelukoneen ja surrasin lähes maanisesti valmiiksi leikkaamani tilkut kokoon. Kun työ oli vanua vaille valmis, maltoin pysähtyä sienipiirakan, glögin ja suklaakrokanttien ääreen. Havahduin siihen tosiasiaan, että muut vieraat pienokaisineen olivat jo lähteneet yhtä koiran "äitiä" lukuun ottamatta. Ja minä selittelemään: kas kun en ole ehtinyt ompelemaan, ja oli pakko saada vihdoin ommella, ja kiitos muuten kutsusta...


Työn ohje on uusimmassa Taika-lehdessä. Älkää pelästykö levotonta taittoa. Kyllä niitä ideoita siellä on.



Kaikki kankaat Tmi Va-Ritista lukuunottamatta patjaraitaa, jonka ostin Jättirätistä. Metrihinnat 6 - 9 e/m ja ainakin Va-Ritissa mittoihin sisältyy reilu kutistumisvara.



Luulin tehneeni luovankin löydön tuossa ruskeataustaisessa kankaassa. Näin siinä piparien ruskeaa ja lumisadetta. Yllätys yllätys, kun katsoin kotona Taika-lehden ohjetta... Kas, mikäs kangas se siellä...

Ja tuossa valkotaustaisessa kankaassa näin viitteitä polvekenauhaan ja käsin harsintaan.

Muut punertavat kankaat yrittävät yhdistyä kotimme kirjaviin lattialaattoihin ja kuitenkin jouluunkin.

Itse työ on helppo. Suorakaiteet ja kattokolmio ommeltiin nurjalta suoralla tikillä ja huoliteltiin päältä sik sakilla. Valmis talo ommeltiin takakankaaseen suoralla ja lopuksi sisään pujotettiin vanua.


Tässä on todellinen "nyt ompelukone haltuun" -työ. Helppo!

Fem kvinnor, fyra barn och en hund samlades och julpysslade litet. Här ser ni resultatet. Tygerna är bomul och dom kostade ungefär 6 till 9 euro/meter.

1 kommentti:

Kiva kun kävit ja jätit kommentin <3