tiistai 27. syyskuuta 2011

Halvat huvit


Oli ilta arkinen
kun pieni tyttö muutti sen
Sai pilvikin reunan kultaisen

Lähdimme illansuussa kävellen kirjastoautolle. Pieni käsi sujahti omaani ja jännityksestä vilkkuvat silmät tavoittivat katseeni: "Kivaa!"

Se pääsi taas yllättämään - rakkaus omaan lapseen

Kirjastoautossa yllätti pieni suuri valikoima. Uusi askartelun pikkujättiläinen houkuttelisi pieniin betonitöihin. Raparperinlehden muotoinen lintujen juottoallas... juu...

Ja pitsitöiden kovettaminen kiinnostaisi myös. Etenkin kun hyllyssä komeili ohjekirja virkkaavalle - ai tuolla tavalla virkataan vanhanajan morsiuskruunu... Eikö sopisi nykyajan pikku rinsessoillekin?

Mutta asiaan vihdoinkin. Sani kyseli kepparin ohjeesta. Se löytyy Suuri Käsityö -lehden numerosta toukokuu 2008. Jos tekee ihan kaavan ja ohjeen mukaan, kepparista tulee mielestäni 5 - 7 -vuotiaalle sopiva. Tällöin kepparin pää on noin 30 cm korkea.

Meidän keppari sai on kierrätetty lahjoitetuista farkuista. Edes lahjoittaja ei enää omiaan tunnistanut :D 

Kaikki rinkulat ja avainperät shoppasin suutarilta ja suitsimet ostin jättirätin nauhavalikoimista.


Puinen varsi on harjanvarsi rautakaupasta. Se sahattiin sopivaan pituuteen. Koska meillä ei enää ole maisteluikäistä, maalasimme varren ruskeaksi tädin varastosta löytyneestä purkin lopusta.

Keppareita olemme tehneet ihan villasukkaankin: sukka täyteen nukkaa, jeesusteipillä harjanvarteen ja eikun menoksi!

Nyt vielä kaikenlaiset rästihommat kutsuvat, vaikka tekisi jo kovasti mieli ompelukoneen ääreen! Nauttikaa syksyn väreistä, täällä ne ropisevat jo kiihtyvällä vauhdilla maahan. Meillä on muuten sääntönä, että haravoidussa lehtikasassa saa (ja pitääkin) peuhata, mutta lopuksi kootaan yhdessä lehdet ja viedään ne kompostiin. Halavat on huvit!


1 kommentti:

  1. Vilken fin tröja du gjort med de vilda djuren. Applikationen gjorde verkligen att den fick det lilla extra :D

    VastaaPoista

Kiva kun kävit ja jätit kommentin <3