lauantai 14. toukokuuta 2011

Kierrätys capreja ja vaippaa


Isosiskon vaatekaapista saksien ja saumurin kautta pikku palleron vaatekaappiin. Tähticaprit ovat Ikasyrin tähtitrikoota, raidalliset caprit ovat entinen Marimekon trikoopaita.


Isosiskon puhki kuluttamat leggarit ovat ihanan pehmeät.
Siks ja saks, sur ja sur - pikkupallerolle caprit ja hienot sivusaumat kaupan päälle.

Tulipahan ainakin hidastettua kaatopaikoilla kasvavan vaatejätekuorman kohoamista. Vaatteita kiertyy uusiokäyttöön vain kaksikymmentä prosenttia, opin tänään Turun Sanomista. Löysin vielä palasen tätä Maaemolta kauan sitten tilaamaani pulia. Ompelukseen sur sur.

Sanomalehdestä luin myös Lenita Airiston ajatuksia: "En suostu ostamaan lumppua, joka on köyhän bangladeshilaisen naisen tekemä. Hän saa palkkaa 20 e kuussa 16-tuntisesta työpäivästä ja 7-päiväisestä työviikosta ja nukkuu pöydän alla ompelukoneen vieressä."

Kauheaa, ostin juuri viikolla Gina Trikoosta paidan, 4,90 e. Äkkiä kurkkaamaan valmistusmaa: Turkki. Eu-maa sentään.

Mitäs muuta se Lenita: "Intiassa ja Kiinassa on satojatuhansia uusia työntekijöitä, jotka tekevät meidän työt... 

No ihan totta ja asiaa, mitäs vielä: "Netissä kykkimällä ei rakenneta verkostoja...-...liikkukaa ja matkustakaa, tavatkaa ihmisiä...

No juu. Ymmärrän pointin. Mutta blogeja en jätä ja jokainen kommentti riemastuttaa kuin joulupaketti lapsosena!

2 kommenttia:

 1. Hyvä hyvä, kierrätystä kehiin!!! :)
  Mulla ois kans haave lisätä vähitellen kierrätysmateriaaleista ompelua. joskin todella paljon hankin myös kankaat kirppiksiltä.

  "Netissä kykkimällä ei rakenneta verkostoja...-...liikkukaa ja matkustakaa, tavatkaa ihmisiä...

  Juu, toisaalt eri mieltä. mä olen tutustunut moneen ihmiseen juurikin netin kautta, sekä tietynlaisia verkostojakin siin samal rakentunut. Paljon olen myös oppinut netin kautta ja saanut paljon hyviä vinkkejä. joten ei tää ihan turha paikka ole :D

  VastaaPoista
 2. Juu - Lenita ei varmaan hirveästi ole luotsannut kolmea viirupäätä lentokentillä, pelännyt niiden hukkumista veneissä, auttanut oksentamaan pitkän matkan junissa... toim. huom. ;o)

  Nii et kyl siinä sitten voipi verkostoitua viinilasillisen ääressä. Ja meitsi näin "työn" ohessa verkossa.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja jätit kommentin <3