sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Raglanpussihihan kehittelyä


Tarkoituksenani on ommella raglan-pussihihainen paita-tunika-mekkonen. En halua ommella vetoketjuja enkä nappilistoja. Pikaista tunnissa valmistuvaa kivaa olisi tilauksessa.


Löysin ainoan sopivan lähtökohdan Night Owl -yöpaidasta. Ensimmäisen kokeiluversion ompelin yks yhteen kaavoista. Muutin ainoastaan pääntien siten, että ompelin resorin tilalle alavaran ja pienen halkion. Kun vedin pääntien kuminauhan kiinni, se kuroutui ihan leuan alle. 


Kokeilin toisen version leikkaamalla jo ommellusta vaatteesta pääntieltä noin neljä senttiä pois. Käänsin vain reunan nurjalle kuminauhakujaksi. Nyt kaula-aukkoa on paremmin.


Lisäksi lyhensin yöpaidan mittaa päivän leikkikäyttöön toimivammaksi.


Sen sijaan hihat ovat edelleen hitusen liian lyhyet ja tiukat.


Mutta eiköhän se tästä muokkaudu.


Kangas on sieltä pikkuruisesta "mummon kangaspuodista", nimeltään Va-re tai jotakin vastaavaa...Äiti on nyt tylsä ja haluaa heti muokata kaavaa. Tää on kyl viimonen poseeraus tänään - lakulla tai ilman!


Malli kieltäytyi yhteistyöstä. Sen verran ehdin tuossa äsken havaita, että nyt kaava toimii hihat kuminauhalla sekä ilman. Lisäksi kaula-aukkoa voi vielä madaltaa. Nämä muistiksi lähinnä itselle.

Tämä kangas oli toinen ostokseni sieltä "mummin tyykipuodista", nimimuisti pätkii edelleen (Va-res?).

Tällaisia ohuita puuvilloja oli siellä useita erilaisia. Osa niistä oli alleviivatun amerikkahenkisiä lippuineen kaikkineen. Itse näin kankaassa jotakin reipasta - siitä Adidas-raidat.

3 kommenttia:

  1. Ei muutakuin sit hihakappale keskeltä poikki ja halki, vähän levität kappaleita erilleen niin että tyhjää jää väliin, ja liimaat uudeksi kaavaksi.. saat sitä tilaa siihen. =)

    VastaaPoista
  2. Ihana tuo pilkullinenmekko! Tarkoitatko tuolla kangaskaupalla Va-ritia (yliopistonkadulla)? Jos ei niin yliopistonkadulla Turussa on ihan samanlainen mummokangaskauppa. ;)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit ja jätit kommentin <3