maanantai 6. tammikuuta 2014

Majapuun apilapalloa ja omenapuun kukkia


Huomenna alkaa uusi kiva koulutus. Erikoistun kankaiden värjäämiseen, villan huovutukseen ja kutomiseen.


Viime tippaan pähkäilin, ommellako ensimmäisen koulupäivän kunniaksi jotain uutta päälle pantavaa. 


Iltapäivällä siivosin kangaskasoja ja löysin oikein sopivat tunikakankaat. Iski sitten inspis ja ensimmäiseksi syntyi tunika Majapuun apilapalloneuloksesta mustana. 


Samalla kaavalla syntyi mukavasti erilainen lopputulos niputtamalla helma kumpparilla.

Näillä on mukava aloittaa uusi vaihe elämässä. 

Ai niin. Viime postauksessa ihmettelin ruttuisia kirjoneuleharjoitusten tuloksiani. 

Ne on nyt purettu ja fb:n ihania lapasia -ryhmästä on saatu hyviä vinkkejä. Kolmannet versiot eivät edelleenkään ole täydelliset, mutta selvästi alkaa käsiala siistiytyä ja vauhti parantua.


Kuvion oli tarkoitus jäljitellä piipadoo-blogistien piparireunaa, mutta tällaista siitä nyt tuli.


Lanka on Novitan bambua, pesua pelkäämätöntä ja todella pehmeää. Mutta neljännet jo puikoilla olevat lapaset syntyvät villasta. Katsotaan mitä niistä tulee.4 kommenttia:

  1. Varsinkin tuo apilatunika on ihana! Kirjoneulomista pidän itse pyhimyksen kärsivällisyydllä varustettujen hommalla - täällä lentäisi puikot seinään varmaan aika samointein :D

    VastaaPoista
  2. Aivan ihania tunikoita! Itse vasta aloittelen ompeluharrastusta ja tällaisen perustunikan kaavaa olen etsinyt. Mistähän löytäisin kaavat tällaiseen?

    VastaaPoista
  3. Anonyymi: anteeksi kovasti hidas vastaus, tämä kysymys on arkistoitunut julkaisulupaa odottaviin. Eli tämä kaava on Ikasyrin Onion, toiseen olen ommellut helmaan käänteen ja toisen pussitin kuminauhalla. Olen jättänyt rintamuotolaskokset (tarpeettomina ;) pois.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit ja jätit kommentin <3