keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Bernina 700d saumuri saapui Tallinnasta


MUOKS 2.5.2012  heittäkääpä jatkossa kysymykset suoraan Anulle Tallinnaan ja saatte varmasti oikeaa ja ajankohtaista tietoa. Sähköposti on anu (at) kl24.ee 

Tammikuun kuudes päivä naputtelin Karnaluksiin Tallinnaan tilauksen uudesta Bernina 700d saumurista.

Seuraavana päivänä sähköpostissa oli tilausvahvistus, jossa kankealla suomenkielellä varmistettiin haluanko varmasti Singerin ompelukoneneuloja tähän saumuritilaukseen. Näin keskustellen tilasin koneeseen sopivat langat ja neulat.

Maksoin netin kautta (pitää tietää BIC=bank identification code sekä se toinen) maanantaina, ja kone saapui tasan seuraavana maanantaina lähetin tuomana kotiovelle. Toimitusmaksu Suomeen on 10 e. Ja koneen listahinta on sama jonka netistäkin voit todeta eli 376,80 e.

Tässä koneessa voi käyttää neulalankana isoja tai tavallisia kartioita lankaa, tahi ihan normaalia ompelukonerullaa. Alasieppareiden langaksi suositellaan mahd. hyvälaatuista ohutta lankaa.

Differentiaalisyötön salat selvisivät kaverin avulla. Saumurin neulat tikkaavat koloon, jonka kummallakin puolella on sahalaitaiset syöttäjät. Näiden avulla kangas liikkuu, vaikka irrottaisit itse kädet kankaasta.

Jos differentiaalisyötölle muuttaa isomman lukeman, syöttäjät liikuttavat kangasta vikkelämmin. Tämä auttaa esim. resoria laitettaessa, koska yhdistetään kahta eripituista kangasta. Jos laittaa kaula-aukon kankaan syöttäjiä vasten, ne pukkaavat sitä vikkelämmin kuin lyhyempää resorin kangasta. Tällöin pituusero tasoittuu helpommin.


Ensikertalaisen ensimmäinen resori tällä koneella. Pääsin kokeilemaan heti ilman langoituksen murheita, sillä tilasin "kontrollitud" koneen eli valmiiksi langoitetun ja säädöitetyn.

Lankojen vaihtoon sain myös hyvää oppia. Väärän väriset langat napsaistaan poikki ylhäältä niiden pidikkeistä. Näihin roikkuviin päihin tehdään suoraan solmut uudella värillä (ei merimies vaan langan päätä tasan ja kietaisu). Sitten käännellään varovasti pyörästä kunnes uusi väri on neulojen kohdalla ja tehdään vaihto. Eikö kaikki kuulostakin teoriassa näppärältä?

Lisäksi tässä saumurissa on paininjalan puristuksen säätö. Ihan ohuet kankaat tuppaavat kulkemaan omia reittejään niitä ommeltaessa. Kun paininjalan puristusta höllää, kulkee tällainen liru kiltimmin. Tämä teoria pääsee testiin, kun tilaamani bambuvillatrikoot saksitaan ja ommellaan. Eli pian.

Muutoin tässä koneessa on normaalit piston pituuden ja leveyden säädöt. Olin jo näppeineni leveyssäädön kimpussa, kun testitilkun reunaan jäin silmukan päätä näkyviin. Onneksi kaveri käski kokeilla tikkiä kaksi kangasta päällekkäin, kuten yleensä saumaa tehdessä. Näin tikki oli täydellisen levyinen.

Mukana tuli suomenkielinen ohjekirja. Yksi hassu asia unohtui, nimittäin lisävarusteena myytävä roskakaukalo. No, pilttisixpackin pahvituki pääsi uuteen tehtävään.


Konetta odotellessa hyödynsin Kangas-mallan 20 prosentin alennuksen (kiitos vinkistä kamulle). Ja pitihän käytettyjen ompelukoneiden myyjän tilittämä hyvitys vanhasta saumurista laittaa heti kiertoon...

 Tilasin resoreita, vaikka se onkin vaikeaa ilman vertailun mahdollisuutta. Prinsessa ja sammakko -kankaaseen löytyy näistä varmasti sopiva resori.


Peurakin hoituu 


Nämä kuosit ovat vähän siinä ja siinä - ruskealla varmaan mennään


Pandaan yhdistynee turkoosi tai musta, pinkkiin ja mustaan velouriini samoiten


Ja tämä ihanainen bambuvillatrikoo - tässä pääsee saumuri oikeuksiinsa. Jos käyttäjä vaan pärjää.


Kaavat ovat jo odotelleetkin.

25 kommenttia:

  1. Onnea uuden saumurin johdosta!
    Mulla on tuo sama saumuri, ostin joskus viime kesänä. Ja olen kyllä ollut tyytyväinen. Maksoin kyllä hieman enemmän omastani, 600€ , kun ostin Suomesta. Oikea hinta tuolle olisi ollut reilut 700, mutta kun tingin ja kerroin että tuollaisen samanlaisen saumurin saa tilattua netistä kuudella sadalla, niin ukkeli pudotti hinnan :)

    Ihania kankaita, mie himoitsen tuota vaaleanpunaista pandaa.:)

    VastaaPoista
  2. Onpa halpa! Minun saumurista puuttuu tuo differentiaali.. joka piti koneesta löytyä.. mutta kun saan ompelukoneen maksettua pois, niin taidan kysellä jotain toista saumuria tilalle.. Ihania kankaita!

    VastaaPoista
  3. Onnea vielä saumurista tätäkin kautta, on se vaan ihana kone!=) Minulta voit saada pienen pätkän aurinkoista keltaista kanttauksiin, kunhan olen omat projektini sillä hoitanut..!;)

    VastaaPoista
  4. Minullakin on berninan saumuri (1150MDA) ja olen tyytyväinen, vaikka muutama ongelma ollut (mennyt onneksi takuun piikkiin). Itse vaihdan langat muuten niin, että laitan solmut, sitten laitan käsipyörän siihen kohtaan jossa langat vapautuu ja vedän langat oikeassa järjestyksessä yksitelleen läpi. Mukavia saumurointi hetkiä! :D

    VastaaPoista
  5. Onnea uudelle saumurille! Hyvä peli, taitaa olla mullakin sama! Ja reilu 600 maksoin suomessa..

    VastaaPoista
  6. Onnea saumurista! Minulla on samanlainen, käytettynä ostettu, tosi hyvin toiminut :D Jaa siinä on paininjalan puristuskin, olen käyttöohjeesta tavannut langoituksen salat ja differentiaalin, mutta muuten olen vain huristellut kaasu pohjassa menemään... Pitääkin tutkia lisää, josko joskus opettelisi muutenkin käyttämään.

    Kuulin myös tuon solmutekniikan ja kokeilin sitä kerran. Helpompaa langoittaa suoraan, oli mun kokemus :P

    VastaaPoista
  7. Kiitos vinkeistä ja kommenteista! Tänään pitäisi uskaltautua langoittamaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. PP eli Punainen Päältä. Luulis, että kun sama malli, niin tuo muistiniksi toimii siinäkin :D

      Poista
    2. Onnea uudelle koneelle, minä maksoin melkein tuplaten Suomesta ostettuna;(

      Poista
  8. Kiitos onnitteluista! Uskaltauduin ostamaan netistä, koska olin kuullut tästä myyjästä hyviä kommentteja (erityiskiitos saumurinkera-blogiin). Toivottavasti esim. peitetikkoneesta haaveilevat saavat omansa vähän huokeammin myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa.
      Haluatko vinkata minulle tuota saumurin myyjää? Saumuri ollut haaveissa jo kauan... tainahelminen @ gmail.com

      Poista
  9. Moi! Ehtisitkö myös minulle kertomaan miten osasit valkata oikean koneen, langat, neulat ym. sieltä verkkokaupasta? Haaveilen niinikään ikiomasta saumurista:) hannakivarimail@gmail.com KIITOS!!

    VastaaPoista
  10. Hei neiti H, sinulle olenkin jo vastannut gmailin kautta. Ja Hannalle vastasin sähköpostistani, toivottavasti oli apua!

    VastaaPoista
  11. Hei! Saisinko minäkin vinkkiä s-postiini [heidi.m.gronqvist[a]gmail.com], kun seikkailen siellä nettisivuilla, mutta kieli ei vain taivu!? ;) -Heidi

    VastaaPoista
  12. Jaksasitko vielä mulleki laittaa maililla mistä sieltä sivulta löytyy esim. ompelulangat ja mitä neuloja siihen saumuriin pitää tilata? Ja mkasettiinko se niinku visalla vai tilisiirtona sinne?
    kaisa(a)trado.fi

    VastaaPoista
  13. Uskalsin sun blogikirjoituksen rohkaisemana itsekin tilata samaisen saumurin, kiitos! Hienosti Karnaluksista tuli apua ja ohjeita sähköpostilla, kun en oikein noita verkkosivuja tajunnut... Kone tuli tänään, mutta odottaa vielä noutoa postista, kun en toimitusaikana ollut kotona. Kohta saa hyppysiin :)

    Edelliselle kommentoijalle: mä maksoin heidän antamaansa tilinumeroon omassa verkkopankissa niin, että raha lähti visatililtä... varmuudeksi siis näin.

    VastaaPoista
  14. Hei

    Löysin ihanan blogisi etsiessäni Bernina saumuria..
    Innostuin ajatuksesta, että tilaisinkin koneen Virosta.
    Ilmeisesti saumurisi on toiminut moitteettomasti - onhan merkkikin hyvä..?
    Jos ennätät, laitaisitko minullekin vielä viestiä .. Lähinnä mietin, mitä muuta tarpeellista minun pitäisi tilata saumurin lisäksi.

    Kiitos..
    yst. terveisin
    Jaana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Jaana, olen vastannut sinulle helmiliinan infon osoitteeseen.

      Poista
    2. Lämmin kiitos viestistäsi.. vastailen juuri.. :)

      Poista
  15. Oijoi, minäkin löysin tämän blogin saumuri innostuksita.. Elämäni ensimmäistä saumuria haaveilen ja vinkattiin karnaluksista. Olisitkonystävällinene ja laittaisit minulle myös tietoa langoista, neuloista ja tuosta saumurista.. Kiitos jos vain viitsit! Anumaarit1@hotmail.com
    Www.karlotar.blogspot.com

    VastaaPoista
  16. Minäki voisin haluta lissää tietoja :) Millasen takuun antavat nuille koneille?

    VastaaPoista
  17. Hei, saisit pyytää jo provikkaa Karnaluksista;-) Minäkin uskaltauduin tilaamaan sieltä nyt saumurin. Hintaa oli tainnut tulla tässä kuukausien saatossa kymppi lisää. Mutta selvällä suomenkielellä vastasivat sähköpostiin ja neuvoivat langoissa ja neuloissa. Kiitos sulle kuitenkin vielä blogimerkinnästä! Nyt alkaa pikkuneidin vaatekaapin täydennys, pitkäaikainen haave täyttyy. MIstä muuten yleensä kannattaisi aloittelijan ostaa kankaita?

    VastaaPoista
  18. Hi-hii,
    Sinähän saat blogisi kautta paljon kyselyä :).
    Ja ihan samalla tavalla tänne eksyin, kun itsekin mietin saumurin ostoa (ihan harrastuskäyttö). Eli saisiko tännekin hieman vinkkiä sen ostoon eli mistä Virosta tai siis keneltä kannattaa kysellä?
    Iso kiitos jo etukäteen, jos ehdit vastaamaan!

    VastaaPoista
  19. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  20. Niin siis kuukatjaana.salonenATgmail.com

    VastaaPoista

Kiva kun kävit ja jätit kommentin <3